Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na brněnském nádraží obtěžovala lidi nezletilá dívka. Somrovala kuřivo a drobné

Ne příliš příjemná podívaná se naskytla lidem na brněnském nádraží, kde se o rozruch starala šestnáctiletá dívka. Kolemjdoucí zastavovala a žadonila o cigarety či finanční injekci. Netrvalo dlouho a před nezletilou se objevila hlídka strážníků, která jí místo drobáků zprostředkovala schůzku s policisty.

Případ se odehrál v Nádražní ulici, v níž se mezi hloučky cestujících, bezdomovců a turistů zjevila neplnoletá zástupkyně mladé generace. Oslovovala lidi a žadonila, zda nemají u sebe něco dobrého. Nejvíce se zajímala o cigarety a peníze. Po chvíli somrování na železničním uzlu zaznamenali i strážci brněnského zákona, kteří dívce z Vysočiny nadělali problémy. 

Strážníci šestnáctiletou dívku vyzvali k prokázání totožnosti. Ta jim však řekla, že žádný doklad nemá. Opakovaně jim uváděla nepravdivé osobní údaje. Nepomohla ani zákonná výzva. Proto hlídka využila svého oprávnění a předvedla ji na nejbližší oddělení policie,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Na službě vyšetřovatelé zjistili, proč rodačka ze Žďárska lže. Ukázalo se totiž, že se nachází v hledáčku policie. „Lustrací se potvrdilo, že se nacházela v pátrací evidenci Policie České republiky. Poté, co strážníci projednali přestupky proti veřejnému pořádku, převzali si ženu ze Žďárska republikoví policisté,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastná

Štítky Brno, Nádraží, Žebrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském nádraží obtěžovala lidi nezletilá dívka. Somrovala kuřivo a drobné  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.