Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Peníze zašité v hračkách. Češka pomáhala romantickým podvodníkům z Nigérie

Na stopu podvodnice, která legalizovala peníze vylákané z důvěřivých žen, se dostali celníci z Brna. Sofistikovaně ukryté bankovky našli v zásilce dětských hraček. Za čin, který páchala pro organizovanou skupinu, hrozí ženě až deset let vězení.

Na balíček s dětskými hračkami si původně celníci posvítili s podezřením, že by mohl obsahovat drogy. Uvnitř plyšáků ale našli místo opiátů eurové bankovky v hodnotě necelého půlmilionu korun. „Pátráním po původu těchto peněz vyšlo najevo, že se jedná o finance podvodně vylákané od jedné z důvěřivých žen," popsala mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

Brněnští kriminalisté se při vyšetřování dostali na stopu Češky, jež legalizovala peníze pro organizovanou nigerijskou skupinu působící v sousedním Rakousku. Finanční obnosy pocházely od žen, které se na internetu nechaly oklamat romantickými internetovými podvody. Falešným americkým vojákům a lékařům posílaly nemalé částky. Celkem šlo o více než jedenáct milionů korun.

Skupinu podvodníků už v Rakousku dopadli. Případ ženy stále vyšetřují jihomoravští kriminalisté. „Obviněné ženě, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí za spáchání zvlášť závažného zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti v krajním případě až desetiletý pobyt za mřížemi," informoval mluvčí policistů Pavel Šváb

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky celní správa, policie, podvod, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

TAK URČITĚ! takové české koruny, zašité v hračkách..., to v nigerii hodně pomůže! :-DDD jen tedy nevím, KOMU! :-DDD

Pátek, 12. května 2023, 19:52Odpovědět

Peníze zašité v hračkách. Češka pomáhala romantickým podvodníkům z Nigérie  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.