Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na brněnském nádraží se strhla československá bitka. Souboj skončil remízou

Nefalšovaný mezinárodní střet se odehrál na brněnském nádraží, kde se do sebe pustili dva muži. Muž z Brna vyzval na souboj Slováka, který si nenechal nic líbit. Potyčku obou zástupců národů, které žily desítky let ve stejném státě, rozsekli až strážníci. Agresory od sebe odtrhli a poslechli si, proč k bitce došlo.

Ke konfliktu na železničním uzlu moravské metropole došlo ve středu ráno, kde se o rozruch postaral šestadvacetiletý Slovák a o devět let starší Brňan. Muži se nepohodli v Benešově ulici. Tam si rozdali tvrdé údery, což neušlo pozornosti městské policie. Pracovníci v uniformách dorazili na místo ve chvíli, když na zemi ležel cizinec, kterého Brňan poslal na zem přesným šťouchancem. Strážníci se proto zeptali, co se stalo. Výpovědi svědků jim ale moc nepomohly. 

Muž ze Slovenska si pádem, dle svých slov, způsobil bolestivé zranění zápěstí. Bezdůvodný šťouchanec potvrdil hlídce i jeho kamarád. Brňan strážníkům řekl, že naopak ho cizinec vulgárně urážel a poté ho udeřil pěstí do obličeje. Brňanův kamarád k tomu dodal, že tím cizinec vyprovokoval celou potyčku,“ řekla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná k souboji, který neměl vítěze.

Hlídka se po vyslechnutí obou verzí příběhu souputníků zeptali, zda nepotřebují lékařské ošetření. Poté sdělila aktérům další postup. Oba muži ošetření odmítli. Strážníci podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití oznámili správnímu orgánu,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Nádraží, Bitka, Slovensko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském nádraží se strhla československá bitka. Souboj skončil remízou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.