Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Turista v Brně ukazoval lidem při venčení malého psa zbraň. Přijeli se podívat i strážníci

Strach a nejistotu cítili lidé v Brně při pohledu na nevyzpytatelného muže, který obcházel katedrálu svatého Petra a Pavla s malým psem. Návštěvník města při procházce popíjel a chlubil se zbraní. Do cesty se vlastníkovi plynové pistole připletli strážníci, kteří s ním svedli vítězný souboj.

Na podezřelého jedince upozornil na tísňové lince městskou policii všímavý kolemjdoucí. Naznal, že je zvláštní, aby někdo venčil zvíře se zbraní. Netrvalo dlouho a na místo dorazili strážníci, kteří mladého muže ihned poznali. Seděl v parku za stolem, konzumoval alkohol a vedle lahve si odložil plynovku. Atmosféru dotvářel malý štěkající pes. Hlídka vyzvala podivína, aby podstoupil dechovou zkoušku. 

Čtyřiadvacetiletý návštěvník Brna nadýchal 3,2 promile. Zákon o zbraních a střelivu přitom výslovně zakazuje, aby kdokoliv nosil zbraň nebo s ní na místě veřejnosti přístupném manipuloval, pokud je jeho schopnost k této činnosti snížena požitím alkoholických nápojů,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná

Mladík se bránil. Pracovníkům v uniformách řekl, že si se zbraní může dělat, co chce. Strážníci ale trvali na svém. Turista nakonec situaci neunesl a vrhl se útoku, jenž ale skončil hned v zárodku. „Pokusil se zakročující strážníky napadnout, proto skončil v poutech. Strážníci událost předali přivolaným policistům. Psa na jejich žádost převezli do útulku,“ dodala Pokorná.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Kostel, Pes, Zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

proč nenapíšete kdo byl mladík nebo cizinec? to je takový problém? prosím o odpověď

Čtvrtek, 20. dubna 2023, 10:25Odpovědět

Turista v Brně ukazoval lidem při venčení malého psa zbraň. Přijeli se podívat i strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.