Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dítě z Brna kutálelo klády na auta. Nedělám to naschvál, tvrdilo

Klasickou klukovinu předvedl devítiletý chlapec z Brna, který se bavil při cestě ze školy. Zastavil se přitom u rozřezaného stromu a s kládami si hrál. Jenže hrátky se mu brzy vymkly z rukou. Kusy dřeva skutálel na zaparkovaná auta, a tak si připsal první významnou zkušenost s městskou policií.

K případu, v němž figuruje nedospělý školák, došlo v brněnské městské části Líšeň. Na východním předměstí moravské metropole přivolali na parkoviště v ulici Josefy Faimonové svědci hlídku městské policie, protože viděli, jak se valí z kopce kusy dřeva na postávající automobily. Pracovníci v uniformách dorazili na místo a našli hocha, jenž byl pořádně smutný z toho, co se stalo.

Devítiletý chlapec strážníkům lítostivě přiznal, že cestou ze školy si na dřevě hrál a opřel se o něj. To se potom valilo stále větší rychlostí z kopce a jako první mu stály v cestě škodovka s fordem. Hlídka si mohla prohlédnout pozůstatky střetu. Promáčkliny, škrábance a ulomené zrcátko,“ sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci přijali omluvu a naznali, že školák skutečně neudělal vylomeninu schválně. Přivolali do akce další lidi. Například majitelku rozbitého fordu nebo chlapcovu matku. „Poškození vyfotografovali, vyžádali si osobní údaje všech přítomných aktérů a vysvětlili jim, jak postupovat při vyrovnávání škod,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážnici, Klády, Strom, Dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Pacik

Není nad dobré zkušenosti. Co se v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš...Tleskám

Pátek, 24. března 2023, 11:14Odpovědět

Dítě z Brna kutálelo klády na auta. Nedělám to naschvál, tvrdilo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.