Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nepleť se nám do případu, slyšel brněnský puberťák z nádraží a dostal za vyučenou

Do pomyslného vosího hnízda kopl nezletilý mladík u brněnského hlavního nádraží, když se slovně pustil do zasahující městské policie. Puberťák měl výhrady k práci strážníků, kteří ale na rady a urážky alkoholem posilněného rozumbrady nebyli zvědaví a náctiletého ztrestali.

Neplnoletý opilec se pustil do hlídky v Nádražní ulici, kde zrovna zasahovala u případu, jenž s mladíkem nijak nesouvisel. Přesto se Brňan do situace vmísil, navíc nevhodným způsobem. Strážníci naznali, že potížista je neplnoletý a ještě pod vlivem návykových látek. Chtěli proto vidět občanský průkaz. Při rozkazu chlapec zpanikařil a vzal nohy na ramena. Jenže pracovníci v uniformách mu plán rychle zhatili. 

„Svojí pohotovou reakcí strážníci nedali mladíkovi vůbec žádný prostor a rychle ho zastavili. Protože se vzpouzel a snažil se hlídce vytrhnout ze sevření, musela ho spoutat,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Městské policisty zajímalo, kde se školák tak zřídil. Odpovědi se nedobrali. Brzy ale zjistili, že náctiletý konzumoval alkoholické nápoje ve velkém stylu. „Provedená dechová zkouška přinesla výsledek 2,64 promile, strážníci vzhledem k tomu, že byl mladistvý, přivolali raději zdravotníky. Zatímco hlídka městské policie čekala na příjezd sanitky, přišla na to, že jde o celostátně hledanou osobu a případ proto předala policistů,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Nádraží, Strážníci, Zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roland von Wagen

Jak moc člověk musí být tupý, aby se jako celostátně hledaný, zpitý mladistvý motal dobrovolně policajtům do šetření, které se ho vůbec netýká. Něco mi říká, že bude členem etnika, kde "tata je i brachy".

Úterý, 14. března 2023, 20:07Odpovědět

Diskutér T.

TO SE MI VELICE LÍBÍ - DŮLEŽITÝ PUBOŠ NAPRANEJ A CHTĚL POUČOVAT HLÍDKU MP. BRNO - TO BY SI MĚLI TAKOVÍ VEJROSTCI RYCHLE ROZMYSLET, ŽE NEJSOU MEZI SVÝMI SOUKMENOVCI NĚKDE NA HŘIŠTI NEBO V PALUŠI...OPĚT VELICE DOBRÁ PRÁCE POLICIE.

Úterý, 14. března 2023, 06:28Odpovědět

Nepleť se nám do případu, slyšel brněnský puberťák z nádraží a dostal za vyučenou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.