Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena zaplatila za vraždu manžela. Myslela jsem, že je to legrace, tvrdí

Měla objednat vraždu, která se nikdy nestala, a zaplatit za ni statisíce korun. Krajský soud v Brně začal rozplétat případ třicetileté Lenky F., která se podle obžaloby chtěla mezi lety 2018 až 2021 zbavit svého manžela. Žena ale tvrdí, že dohodu o vraždě považovala za legraci.

Případ plný finančních potíží i vyhrožování se odehrál na Žďársku. Lenka F. naposílala během několika let částku v řádu statisíců korun svým známým, kteří ženě slíbili, že zařídí odstranění jejího manžela. Manželova smrt měla Lence F. zajistit svěření syna do péče, vyplacení pojistky i vdovský důchod. Obžalovaná dnes uvedla, že domluvu o vraždě brala jako legraci a po zabití svého muže netoužila.

Proč peníze známým i přesto posílala, nedokázala u soudu jednoznačně vysvětlit. Tvrdila, že měla strach z ruské agentury, prostřednictvím které se měla vražda uskutečnit. Její výpověď si rozporovala a na některé otázky nebyla žena vůbec schopná odpovědět. „Platila jsem, protože jsem měla strach. Přicházely mi výhružky, že pokud nezaplatím, něco se stane mým dětem,“ řekla obžalovaná.

Finance na platby získávala Lenka F. prostřednictvím půjček i prostituce. Právě její noční práce byla nakonec důvodem, proč její manželství po dvou letech skončilo. Po rozvodu zrušil bývalý manžel rovněž společnou pojistku. 

Obžalovaná, která trpí roztroušenou sklerózou, je podle znaleckého posudku z odvětví psychiatrie nezralá a rozumové schopnosti má na dolní hranici normy, ale nejsou defektní. Ze dvou manželství má dvě děti, přičemž ani jedno nemá v péči. 

Fiktivní agentura

S objednávkou vraždy pomohl pár, s kterým se Lenka F. přátelila. Jestli chtěla dvojice zabití zprostředkovat, jisté není. O věci se momentálně rozhoduje v jiném soudním řízení a manželům hrozí až šest let za mřížemi. 

U dnešního jednání vypovídala kamarádka obžalované Lenka D. jako svědkyně. „Agenturu, která měla vraždu zprostředkovat a paní F. jí prostřednictví mě posílala peníze, jsem si vymyslela. Měli jsme s manželem dluhy, on hodně pil a potřebovali jsme finance pro sebe,“ uvedla.

Obžalovaná měla manželům dlužit zhruba 150 tisíc korun. Aby z ní peníze vylákali, nabídli ženě pomoc s objednání vraždy. Postupně přešli i k výhružkám. „Paní Fišarové jsme posílali SMSky, ve kterých jsme se vydávali za ruskou mafii a chtěli další peníze. Psala jsem je buď já, nebo manžel,“ řekla Lenka D. s tím, že ve zprávách posílali výhružky spojené se zdravím jejích dětí i zveřejněním erotických fotografií.

Peníze posílala i po rozvodu

K vraždě manžela nikdy nedošlo. Lenka F. přesto posílala peníze, a to i po rozvodu, a věřila, že její finance putují k ruské agentuře. „Lenka D. mi často volala, že vražda zrovna ten den provést nejde, protože se vyskytl nějaký problém. Říkala, že nejlepší by bylo udělat to po manželově cestě z práce tak, aby to vypadalo jako nehoda,“ řekla obžalovaná s tím, že chtěla z plánů na zabití muže couvnout, ale její kamarádka tvrdila, že už to není možné.

Věc se dostala k soudu poté, co si půjčku ve výši 250 tisíc korun vzal kvůli Lence F. její nový, nyní již bývalý, partner, s nímž se poznala přes erotické stránky. Celá částka putovala podle výpovědi Miroslava Č. k manželům D., kteří pod záminkou ruské agentury vyhrožovali i jemu. „Zadlužil jsem se kvůli tomu, a skončil ve špatném psychickém stavu v insolvenci. Svoje peníze už jsem nikdy neviděl,“ uvedl svědek, který věc ohlásil na policii.

Rozsudek v případu padne pravděpodobně v první polovině dubna, na kdy je naplánované další hlavní líčení. Ženě hrozí za přípravu vraždy minimálně patnáct let za mřížemi.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková

Štítky vražda, krajský soud v brně, mafie, vydírání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena zaplatila za vraždu manžela. Myslela jsem, že je to legrace, tvrdí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.