Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nábojnici poslal Monice Babišové muž z Brna. Pak spáchal sebevraždu

Nábojnice, která se nacházela v obálce adresované manželce poslance Andreje Babiše, nebyla ostrá. Zjistili to policisté, kteří se výhružným psaním plným urážek zabývali. Případ ale museli odložit. Podezřelý pisatel pocházející z Brna spáchal sebevraždu.

Neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš informoval o výhružné zásilce v sobotu 21. ledna na tiskové konferenci. Jeho žena dostala obálku s ostrým nábojem a anonymním vzkazem. Do domu ve středočeských Průhonicích měla zásilka přijít ale už ve čtvrtek 19. ledna.

Že psaní dorazilo Monice Babišové z Brna, řekl Babiš svým voličům i odpůrcům při dramatickém volebním mítinku v moravské metropoli. Závěr vyšetřování oznámili policisté dnes. Věc se podařilo objasnit díky znaleckému zkoumání zajištěných důkazů. Náboj nebyl podle vyšetřovatelů ostrý.

Ostrý náboj přišel mojí ženě z Brna, volal Babiš při rozdávání jelit

Svědkem dramatického setkání, při kterém se střetli příznivci a odpůrci Andreje Babiše, se stala v pondělí odpoledne moravská metropole. Předseda hnutí ANO, jenž do města přivezl zabijačku, nešetřil ostrými výroky. Mimo jiné oznámil, že náboj,...

Případ ale musela policie odložit, a to v souvislosti se sebevraždou, k níž došlo v uplynulém týdnu v Brně. „Věc kvalifikovanou jako nebezpečné vyhrožování budeme v souladu s trestním řízením odkládat, neboť podezřelý zemřel,“ uvedla policie na svém Twitteru.

Obdobný dopis podle policistů nikdo jiný neobdržel. Psaní s výhružkami ale neminulo ani Danuši Nerudovou, jež se nedostala do druhého kola prezidentské volby. Kandidátka se o obsah anonymního vzkazu podělila na Twitteru. „Počítejte s tím, že když nebude vaše omluva, tak na vašem předkusu přistane baseballová pálka,“ stálo v dopise, jehož autoři se podepsali jako Slušní občané.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný.

Štítky Andrej Babiš, Monika Babišová, Twitter, Průhonice, Brno, náboj, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ludmila Hájenská

Vzala by si tuto čepici na hlavu i dnes?

Středa, 1. února 2023, 13:36Odpovědět

Nábojnici poslal Monice Babišové muž z Brna. Pak spáchal sebevraždu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.