Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policie zveřejnila drastické záběry, na nichž cizince z Brněnska smetl rychlík

S mimořádně drsnými záběry vyšli ven jihomoravští policisté, kteří ukázali, jak vypadá střet chodce s rozjetým vlakem. Na zveřejněném snímku je k vidění cizinec, kterému v Kuřimi na Brněnsku spadly do kolejiště cigarety. Při sbírání kuřiva si ale muž nevšiml vlaku, který ho srazil.

Dvaatřicetiletý příslušník zahraničního státu se ochomýtal na kuřimském nádraží koncem letošního roku. Při čekání na spoj mu spadla do kolejí krabička cigaret. Rozhodl se proto, že tabákový výrobek sebere. Přitom vůbec neslyšel, že se k němu blíží rozjetý rychlý rychlík. 

Vlakovou soupravu spatřil až z bezprostřední blízkosti, kdy už nemohl nic dělat. Vlak jej zachytil a odhodil na nástupiště, kde mu po zastavení soupravy poskytl vlakový personál první pomoc a přivolal záchranáře. Hrozivě vypadající srážku muž naštěstí přežil bez tragických následků,“ popsal mluvčí policistů David Chaloupka, který připomněl, že cestovatel byl střízlivý a nepožil ani žádnou návykovou látku.

Policie drsné video ukázala veřejnosti proto, aby upozornila na případy, při kterých dochází ke srážkám chodců a vlaku. Loni došlo na jižní Moravě k 35 střetům, ze kterých přežilo jen šest lidí. „Několik osob se na koleje vydalo dobrovolně ukončit svůj život, ale u osmi z celkového počtu sražených se jednalo o neopatrnost či snahu zkrátit si cestu přes koleje,“ dodal Chaloupka s tím, že policie se na neoprávněný vstup do kolejiště pravidelně zaměřuje. Naposledy hlídky byly ve Vyškově, kde za hodinu narazili na devět prohřešků.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Brno, Jihomoravský, Vlak, Bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zveřejnila drastické záběry, na nichž cizince z Brněnska smetl rychlík  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.