Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie řeší, kdo do Brna poslal balíček se zvířecíma očima

Podezřelou zásilku, která minulý týden dorazila na ukrajinský konzulát v Brně, řeší policisté jako podezření z obecného ohrožení. Balíček, kvůli kterému se evakuovali zaměstnanci, obsahoval zvířecí oči. Podobnou poštu dostaly zastupitelské úřady i v dalších evropských městech.

Zásilky s mrtvou živočišnou tkání obdržela v poslední době velvyslanectví v Maďarsku, Polsku, Itálii, Chorvatsku či Rakousku. Podle mluvčího ukrajinského ministerstva zahraničí Oleha Nikolenka byly v zaslaných balíčcích zvířecí oči, stejně jako v zásilce, kterou dostal minulý týden ukrajinský konzulát v Brně.

Dopis přišel do moravské metropole v pátek 2. prosince. Kvůli strachu, že se uvnitř může nacházet dopisová bomba, se dopoledne uzavřel konzulát v Barvičově ulici i přilehlá silnice. Evakuace neminula ani blízkou školku. Zásilku prozkoumali kriminalisté rentgenem a uvnitř nalezli právě živočišnou tkáň. Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky se nyní vyšetřuje, kdo a proč balík zaslal.

Zásilky, které dostávají zastupitelské úřady v evropských městech, pravděpodobně souvisí s ruskou agresí na Ukrajině. V den čtyřhodinové evakuace v Brně dorazil totožný balíček také na ukrajinské velvyslanectví v Praze. 

Ukrajinský konzulát v Brně v Barvičově ulici evakuovali v pátek dopoledne policisté. Z místa museli kvůli podezřelé zásilce odejít zaměstnanci a evakuace neminula ani blízkou školku. Zavřená byla také přilehlá silnice. Policisté zjistili, že...

Policie v souvislosti s incidenty vyzvala všechny pracovníky konzulátů v ČR a obchodních společností vyrábějících zbrojní materiál, aby byli maximálně obezřetní při kontrole došlé pošty a při jakýchkoliv pochybách volali linku 158.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, Ukrajina, policie, diplomacie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Ježkovy oči - kdo to jen mohl být?

Pátek, 9. prosince 2022, 15:50Odpovědět

Policie řeší, kdo do Brna poslal balíček se zvířecíma očima  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.