Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie v Brně zadržela dva lidi kvůli nakládání s nebytovými prostory

Policisté z Národní centrály boje proti organizovanému zločinu zadrželi v Brně dva lidi. O události dnes informovala státní zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Petra Lastovecká. Podle ní se kauza týká nakládání s domem v brněnských Pisárkách.

Policie zahájila trestní řízení kvůli neoprávněnému nakládání s nebytovými prostory v domě na adrese Hlinky 46a. Podle Lastovecké se řeší podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu účast na organizované zločinecké skupině. Dojít mělo k přijetí úplatku, podplácení, zneužití pravomoci úřední osoby a podvodu.  

Pro podvod formou spolupachatelství vyšetřují policisté dva lidi. „Prověřování trestné činnosti dalších osob ve vztahu k těmto nebytovým prostorám i nadále trvá. Se souhlasem dozorové stání zástupkyně byly z důvodu existence vazebních důvodů k tomuto okamžiku tyto dvě osoby zadrženy," uvedla Lastovecká.

V Brně se na podzim řešily už dvě policejní razie, které měly souvislost s privatizací bytů na radnici Brna-střed a městských domů. 

Případ nadále sledujeme a aktualizujeme.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, ncoz, státní zastupitelství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Brně zadržela dva lidi kvůli nakládání s nebytovými prostory  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.