Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbaloví fanoušci se v Brně vyřádili na šalině

Večerní šalinu si pravděpodobně vybrala za oběť parta fotbalových fanoušků. Členové skupiny poničili podle brněnských kriminalistů strop jednoho z vozů, na kterém vyjádřili své sympatie k rakouskému sportovnímu týmu. Výtržníky zachytily bezpečnostní kamery.

Po skupince vandalů, která nastoupila do šaliny na brněnském hlavním nádraží, pátrají kriminalisté. Parta se ve večerních hodinách v neděli 9. října svezla vozem číslo 8 až na konečnou v Mifkově ulici. Během jízdy poničilo šest lidí strop vozu a vylepilo na něj několik samolepek. Po vystoupení pak odcizili označník zastávky.

Muži zákona mají podezření, že partu tvořili takzvaní fotbaloví rowdies, tedy fotbaloví vandalové. „Naznačuje tomu způsob chování a vylepené samolepky vídeňské Austrie. S rakouskými fanoušky se ti brněnští přátelí," vysvětlil policejní mluvčí Bohumil Malášek, jenž o případu dnes informoval. Právě tým Austria Vídeň slavil v onu neděli vítězství nad Rapidem Vídeň.

Kriminalisté mají záběry z bezpečnostních kamer ze zastávek na hlavním nádraží i z tramvaje z konečné zastávky. Nyní se obracejí na případné svědky incidentu. „Důležité informace by mohla přinést i dvojice, muž se ženou, která na konečné zastávce vystoupila spolu s dovádějící skupinou. Je pravděpodobné, že žena si počínání partičky natáčela na mobilní telefon," řekl Malášek.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, výtržnictví, vandalismus, fotbal, FC Zbrojovka Brno, FK Austria Wien, SK Rapid Wien

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbaloví fanoušci se v Brně vyřádili na šalině  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.