Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ozbrojení lupiči vraždili v Rakousku. Policie hledá muže, který může být z Česka

Při vyšetřování loupežné vraždy v Rakousku přišli tamní kriminalisté na stopu muže, který může mít vazbu na Českou republiku. Ozbrojená skupina lupičů si v sousední zemi vyhlídla rodinný dům, do kterého vnikla a napadla jeho obyvatele. Odcizila při tom cenné předměty.

K tragické události došlo ve vesnici Poigem nedaleko Hornu v Dolním Rakousku. Šest pachatelů napadlo před rodinným domem padesátiletého muže. Skupina vybavená noži a zbraní s tlumičem měla jasný cíl, dostat se do příbytku a odcizit rodinné šperky a cennosti. „Při tom pachatelé fyzicky napadli další rodinné příslušníky. Osmdesátiletý otec prvotně napadeného muže na následky způsobených zranění později zemřel," řekl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Kriminalisté, kteří se případem zabývají, zatím nezjistili, kdo za drsnou loupeží stojí. Mají ale fotografii muže s potenciálním vztahem k Česku, který by podle nich mohl podat důležité informace. Dotyčný je asi 180 centimetrů vysoký, na hlavě měl čepici s bílým pruhem a oblečený byl do tmavých tepláků a černé prošívané bundy. 

Podle Maláška se případ vyšetřuje už více než půl roku, jihomoravští policisté o věci informovali dnes. „Případné informace k totožnosti muže na fotografiích můžete sdělit rakouským policistům prostřednictvím tísňové linky 158 Policie České republiky," apeloval mluvčí.


Muž, po kterém pátrá policie

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, archiv redakce

Štítky policie, vražda, loupež, Rakousko, pátrání, Česko, Dolní Rakousy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojení lupiči vraždili v Rakousku. Policie hledá muže, který může být z Česka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.