Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lupiči v Brně nutili lidi vybírat desetitisíce korun z bankomatů. Útočili i na postižené

Státní zástupce Městského státního zastupitelství v Brně podal žalobu pro zvlášť závažný zločin loupeže na dva muže, kteří v moravské metropoli útočili na lidi a obírali je o peníze. Dvojice nutila oběti vybírat až desetitisíce korun z bankomatů.

Muži využívali při svých loupežích v Brně propracovanou metodu, kdy si na parkovištích u obchodních domů vybírali vhodnou oběť. Tu následně pod smyšlenou záminkou oslobili a i přes její nesouhlas nutili nasednout do jejího vozidla. Často předstírali, že se chtějí zeptat na správný směr nebo tvrdili, že jim chybí peníze na cestu domů.

Poté dotyčným vnutili nevyžádané nekvalitní zboží, za které požadovali peníze. „Během debaty o výši ceny jeden z pachatelů zabavil poškozeného a druhý mu v mezidobí jejich vozidlem zablokoval výjezd z místa, kde poškozený parkoval, načež na poškozeného začali vyvíjet poměrně intenzivní nátlak slovní a posléze i svou fyzickou převahou," stojí na webu zastupitelství.

Dvojice lupičů přiměla oběti vybrat finanční hotovost z bankomatů, mnohdy šlo až o desetitisíce korun. Někdy museli lidé za muže zaplatit také útratu za benzín či cigarety na benzínové stanici. „Tam předtím stejným způsobem přiměli poškozeného, ve strachu o jeho zdraví a život, přijet tak, že jeden z pachatelů si sedl k poškozenému do vozidla a donutil jej následovat vozidlo jeho komplice," uvádí zpráva.

Pachatelé se podle státního zástupce neštítili zaútočit také na zdravotně postižené osoby. Za trestnou činnost jsou oba vazebně stíhaní a hrozí jim až deset let za mřížemi.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky loupež, policie, městské státní zastupitelství, Brno, bankomat, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupiči v Brně nutili lidi vybírat desetitisíce korun z bankomatů. Útočili i na postižené  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.