Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Muž čekal, až mu kurýr doveze štěně. Fiktivnímu psovi zaplatil i speciální přepravku

Touha po čtyřnohém mazlíčkovi přišla draho muže z Břeclavska. Na internetovém inzertním webu si vyhlédl vytoužené štěně a s prodejcem se domluvil na jeho převozu dopravní společností. Jak se ale ukázalo, pes byl fiktivní.

Osmačtyřicetiletého muže oslovila nabídka roztomilého štěněte jorkšírského teriéra, které bylo k prodeji za výhodnou cenu. Prodejce muži přislíbil, že bude možné pejska odeslat přímo k jeho dveřím. „Zanedlouho však muži přišel e-mail od dopravce, že psa nelze uhradit dobírkou, ale jen platbou dopředu. Muž mu tedy odeslal požadovaný obnos a těšil se na psa," popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka s tím, že mazlíček měl stát necelých pět tisíc korun.

Čekání však narušila zpráva, podle které měl kupující uhradit dalších devět tisíc korun za převod vlastnictví štěněte. Muž podle pokynů zaplatil. Následující e-mail jej instruoval k odeslání devatenácti tisíc korun za speciální přepravku pro živá zvířata. „Pro pohodlí psa při přepravě i tuto částku zaplatil. Až když mu došel další email s požadavkem na platbu ve výši pětadvacet tisíc, pochopil, že falešný chovatel z něj jenom tahá peníze," řekl Chaloupka.

Místo výhodného nákupu štěněte tak muž přišel o třiatřicet tisíc korun. „Obzvláště živá zvířata se proto vyplatí kupovat u chovatele osobně. Před nákupem ověříte jejich zdravotní stav nebo i to, v jakých podmínkách jsou chována," vysvětlil mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká pošta

Štítky podvod, internet, policie, štěně, pes, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž čekal, až mu kurýr doveze štěně. Fiktivnímu psovi zaplatil i speciální přepravku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.