Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Usnul za volantem a vjel do protisměru. Jihomoravští policisté zveřejnili záběry z tragické nehody

Jihomoravští policisté zveřejnili záběry z tragické dopravní nehody osobních automobilů ze silnice I/52 u Pasohlávek na Brněnsku, kde v úterý naboural čtyřicetiletý cizinec v mercedesu do protijedoucího toyoty, v niž cestovali dva cizinci. Jeden z nich těžkým zraněním podlehl.

Vyšetřování policistů ukázalo, že za tragickým střetem stála zřejmě únava řidiče. Ten se svým automobilem značky Mercedes krátce po třinácté hodině vyjel z mírné pravotočivé zatáčky do protisměru, kde se vyřítil protijedoucímu vozu značky Toyoty, ve které seděli muž a žena. 

Oba byli s těžkými zraněními převezeni do nemocnice, kde muž později zemřel. Tragický střet zachytila palubní kamera nákladního vozu, jedoucího za mercedesem,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Chaloupka rovněž zdůvodnil, proč dopravní police zveřejnila citlivou nahrávku z nehody. „Zveřejněným videem chceme varovat před nebezpečím únavy na cestách. Důkladná příprava a vydatný odpočinek před cestou zajistí řidiči správné reakce na rozličné situace v silničním provozu,“ dodal a poukázal také na to, že o víkendu odstartují jihomoravským školákům jarní prázdniny. V tomto období policisté očekávají zvýšený provoz na silnicích.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Únava, Silnice, Nehoda, Smrt, Mercedes-Benz, Toyota, Pasohlávky, Brněnsko, jarní prázdniny, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Usnul za volantem a vjel do protisměr. Jihomoravští policisté zveřejnili záběry z tragické nehody  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.