Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Falešný realitní makléř z Brněnska obral důvěřivé klienty o miliony korun

Podvodné vystupování v roli realitního makléře předváděl v posledních dvou letech mladý muž z Brněnska. Svou činností oklamal celkem devět lidí, od kterých vybral miliony korun. Získané finance mířily na konta sázkových kanceláří a splácení dluhů.

Na první pohled seriózní nabídku představil svým obětem osmadvacetiletý muž. Ke klientům přicházel se záminkou, že poskytuje služby v oblasti realit a zhodnocení vložených prostředků. Ve skutečnosti se ale rozhodl důvěrivé osoby obrat. „Získal tak více než tři a půl miliónu korun. Rádoby makléř nejenže získané peníze nezhodnotil, ani za ně nenakoupil avizované nemovitosti," popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Od manželů z Brněnska dostal mladý muž přes šest set tisíc korun na koupi pozemku v chatové oblasti v Chudčicích. Další dva poškozené přesvědčil, že zhodnotí jejich zapůjčenou půlmilionovou sumu. Jiné oklamal slovy, že si od nich peníze zapůjčí a opět rychle vrátí. K ničemu takovému ale nedošlo a všechny nabyté prostředky šly do podvodníkových kapes.

„Získané prostředky použil zčásti na umoření svých vlastních dluhů. Další peníze pak ve vidině výhry skončily na kontech sázkových kanceláří. Podvodný makléř a finančník musí nyní počítat se stíháním za podvod," uzavřel Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, policie, reality, Brněnsko, peníze, Chudčice, realitní makléř

Falešný realitní makléř z Brněnska obral důvěřivé klienty o miliony korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.