Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dívka utekla před školními problémy. Promrzlou ji našel vrtulník s termovizí

Krátkou, ale zato intenzivní pátrací akci mají za sebou jihomoravští policisté. Ozval se jim zoufalý otec čtrnáctileté dívky, která utekla kvůli svým kázeňským problémům ve škole. Do úspěšného hledání zmizelé se zapojily desítky policistů i vrtulník s termovizí.

Čtrnáctiletou dívku z Vyškovska rozladila ve středu v podvečer návštěva školy. Tam zamířila se svým otcem, aby společně s třídním učitelem konzultovat její prohřešky. Problémy se ale rozhodla vyřešit radikálně a z budovy se znenadání vytratila. Když bylo prvotní pátrání bezvýsledné, obrátil se její otec na jihomoravskou policii.

Do lokality ihned zamířila desítka policistů, dalších třicet bylo připraveno vyrazit do blízkého zalesněného terénu. Právě tam se měla totiž spoře oděná dívka vydat. „Velitel akce po vyhodnocení situace přizval na pomoc psovoda a vrtulník s termovizí. Právě ze vzduchu získali policisté přesné informace o tom, kde se dívka nachází," popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Záběry z vrtulníku dovedly policisty do lesa, kde pátrání úšpěsně skončilo. Hledanou dívku našli sice promrzlou, ale nezraněnou. Do péče si děvče převzali záchranáři, kteří ji pro jistotu převezli do nemocnice k dalším vyšetřením.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky pátrání, policie, pohřešovaný, vrtulník, video, termografie, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívka utekla před školními problémy. Promrzlou ji našel vrtulník s termovizí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.