Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár v Brně připravil o domov starší pár. Manžele ubytovala městská část

Desítku strážníků a devět jednotek jihomoravských požárníků zaměstnal dnes ráno požár v Brně. Plameny šlehající z rodinného domu se rozšířily také na střechu sousední budovy. Událost připravila o domv starší pár, kterému poskytla náhradní bydlení radnice.

Že něco není v pořádku, zaregistrovali dnes ráno strážníci, kteří si plamenů šlehajících z domku v brněnské Bystrci povšimli při sledování kamer. Na místo se proto okamžitě vydali hasiči. Po příjezdu zjistili, že hoří přístavek a požár se rozšířil také na střechu domu i sousední budovu. „Operační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu a do akce bylo povoláno devět hasičských jednotek. Hasiči nemuseli z objektu nikoho zachraňovat, nicméně podle našich informací pomáhal starším obyvatelům z domu civilní občan ještě před našim příjezdem,“ popsal mluvčí požárníků Jaroslav Mikoška.

Strážníci mezitím začali usměrňovat dopravu v okolí požáru a ujali se také dvou osob, které z hořící budovy utekly. „Starší manželský pár, který nešťastnou událostí přišel o střechu nad hlavou, našel dočasný azyl na služebně městské policie," vysvětlila mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková

Hasiči nasadili proti ohni několik vodních proudů a museli rozebrat střešní konstrukci domu. Plameny byly pod kontrolou před šestou hodinou a likvidace požáru přišla o tři hodiny později. Předběžná škoda se pohybuje kolem 750 tisíc korun. Zasažený dům, ve kterém ke vzplanutí došlo, je ale nyní neobyvatelný. Manželům tak zařídila náhradní ubytování městská část. „Příčina vzniku požáru se nyní vyšetřuje," dodal Mikoška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky požár, hasiči, strážníci, Brno, dům, střecha, Jaroslav Mikoška, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v Brně připravil o domov starší pár. Manžele ubytovala městská část  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.