Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Týrání měsíčního miminka v Brně. Novorozenec měl zlomeniny i popálený obličej

Od minulého týdne řeší brněnští kriminalisté závažný případ, který otřásl dětskou nemocnicí. Lékaři v zařízení přijali novorozence, který měl pro svůj stav skončit na jednotce intenzivní péče. Z týrání je obviněný partner matky dítěte.

Obětí možného týrání se v Brně měl stát teprve měsíční novorozenec. Na hrůznou událost dnes upozornila redakce CNN Prima News. Miminko mělo mít na několika místech zlomenou nohu a také popáleniny v obličeji. Vyšetřování případu potvrdil mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb s tím, že podezření na týrání pojala lékařka. 

„Případem se okamžitě začali zabývat kriminalisté. Ti posléze obvinili osmadvacetiletého partnera matky novorozeného dítěte ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu týrání svěřené osoby," uvedl mluvčí.

Násilí na novorozenci se mělo odehrát v jedné z brněnských ubytoven. Matka miminka ovšem pochybení ze strany svého partnera odmítá. „Vyklopil se z kočárku, když ho nesl můj bratr a přítel. Popáleniny má od fénu, kterým doma topí můj přítel. Mělo se to stát ve chvíli, kdy společně spali na posteli, a tak se z toho spálil,“ řekla o zraněních svého potomka pro CNN Prima News.

Obviněný muž skončil ve vazbě a za čin mu hrozí až dvanáct let za mřížemi. „Kriminalisté na objasnění všech okolností mimořádně závažného případu nadále pracují," dodal Šváb.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky týrání, trestný čin, vyšetřování, policie, Brno, Pavel Šváb, CNN Prima News

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týrání měsíčního miminka v Brně. Novorozenec měl zlomeniny i popálený obličej  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.