Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dívka bloudila na Hodonínsku, policii zavolala s posledním procentem baterie na telefonu

Jihomoravští policisté v sobotu spustili dramatické pátrání po ztracené dívce. Ta zabloudila při večerní cestě na chatu, kam se vydala zkratkou. Na linku 158 se zoufalá slečna obrátila krátce po desáté hodině, kdy už měla na mobilním telefonu poslední procento baterie a bála se o svůj osud.

Venkovní teplota se na Hodonínsku, kde se dívka ztratila v nepřehledném terénu, o víkendu pohybovala kolem nuly. Dotyčná, která se potmě sama vracela z výlovu a těšila se do teplého prostředí chaty, proto začínala být podchlazená. Její strach vystupňoval také fakt, že každou chvílí očekávala úplné vybití svého mobilu. Akce, která po jejím naléhavém telefonátu následovala, trvala díky akčnímu přístupu krajských policistů pouhou půlhodinu.

Do pátrání po ztracené bezradné dívce se ihned daly všechny blízké hlídky včetně psovoda a ke vzletu se chystal také brněnský vrtulník s termovizí. „Naštěstí ale jeho startu nebylo zapotřebí, za několik minut totiž společné pátrání slavilo zásadní úspěch. Promrzlá dívka si totiž v dáli ve tmě povšimla blikajících policejních majáků a z posledních sil se k nim vydala,“ popsal šťastný konec pátrání mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala. Policisté pak vyděšené dívce poskytli věci k zahřátí a předali ji do rukou jejího netrpělivě čekajícího přítele.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zásah, pátrání, vrtulník, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívka bloudila na Hodonínsku, policii zavolala s posledním procentem baterie na telefonu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.