Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli úniku plynu evakuovali hasiči v Brně šedesát lidí

V brněnských Židenicích došlo dnes ráno k plynu z narušeného plynovodu. Nehoda u židenického nádraží znamenala nejen evakuaci desítek lidí, ale také zastavení provozu vlaků ve směru na sever od moravské metropole.

Z objektu blízkého židenického nádraží evakuovali brněnští hasiči šedesát lidí. Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského se zhruba na půl hodiny zastavil provoz vlaků a obnoven byl v 8:58. Některé vlaky mají v důsledku události stále zpoždění.

Jihomoravští hasiči na webu uvedli, že po úniku plynu zajistili oblast i evakuaci, podle nich se pracovníkovi plynáren podařilo únik zastavit. Plyn unikal u nádraží, přes které jezdí vlaky z hlavního nádraží ve směru na sever. „Na půl hodiny byl zcela zastavený provoz na trati z Brna hlavního nádraží na Přerov, Českou Třebovou, na Tišnov a Havlíčkův Brod. Dotklo se to ranní špičky. Vlak do Bohumína má zpoždění 15 minut, rychlík do Prahy 25 minut, osobní vlak do Letovic deset minut," vyjmenoval Šťáhlavský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSLK

Štítky ČR, neštěstí, plyn, železnice, Brno, Židenice, České dráhy, Praha, Přerov, Česká Třebová, Tišnov, Havlíčkův Brod, Bohumín, Letovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Ve středu kolem 10. - 11. hodiny to smrdělo i pod Velkou Klajdovkou.

Pátek, 22. října 2021, 06:28Odpovědět

Kvůli úniku plynu evakuovali hasiči v Brně šedesát lidí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.