Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Strážníci v Brně našli střechu nad hlavou zoufalé mamince s kojencem. Bylo to dojemné, popisují

Velké emoce cítili strážníci, kteří v neděli ve večerních hodinách sloužili v brněnském Králově Poli. O pomoc je přišla požádat mladá maminka, která se svou dcerkou neměla kam jít. Hlídka se zoufalé ženy ujala a pomohla jí najít střechu nad hlavou.

Strážník, kterého prochladlá žena s dítkem oslovila, popisuje průběh setkání jako nejdojemnější zážitek, který v uniformě městské policie prožil. Tápající maminka bloudila po Brně a nevěděla, kde složit hlavu. Rozešla se totiž s otcem své dcerky a po vášnivé hádce odešla z jeho bytu. 

„Strážníky ujistila, že jí partner fyzicky neublížil ani toho večera, ani nikdy v minulosti, ale vrátit už se k němu kvůli zásadním neshodám nechce. S velmi malým dítětem ji ovšem nepřijali v zařízení pro lidi bez domova," popsal prekérní situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Protože žena ulicemi bloudila v nočních hodinách, nepřijali ji ani v azylovém domě.

Silný zážitek

Chápavá hlídka se maminky s kojencem okamžitě ujala a zavedla ji do tepla na recepci ředitelství městské policie. Když se žena v bezpečí uklidnila a převazovala šátek se svojí drobnou dcerkou, dala dítko čtyřiatřicetiletému strážníkovi pochovat do náručí. Ten situaci popisuje jako silný zážitek, sám je totiž otcem dvou dcer, z nichž jedna s holčičkou sdílí jméno. 

Zbylí strážníci mezitím začali zjišťovat, kde bude moci mladá maminka s dcerkou strávit noc. Nakonec se jim podařilo dovolat do rodinného centra, kam ženu i s několikatýdenní holčičkou hlídka ještě v noci dovezla a popřála jí štěstí. 

„Strážníci předali informace i policistům, kteří vyloučili spáchání trestného činu a po vzájemné domluvě vyrozuměli sociální pracovníky,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky strážníci, Brno, kojenec, příběh, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Brně našli střechu nad hlavou zoufalé mamince s kojencem. Bylo to dojemné, popisují  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.