Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pohled na brněnskou dominantu dva týdny hyzdí obří sprejerské dílo, už se to řeší

Na zdi pod katedrálou svatého Petra a Pavla v Brně se už před necelými dvěma týdny objevil velký nasprejovaný nápis. Graffiti vytvořili zatím neznámí vandalové na jedné ze spodních zídek, na níž často sedávají mladí lidé, kteří se v místě zejména o večerech scházejí. Brno sprejerský počin přehlíželo a případ se začal vyšetřovat až po upozornění redakce.

Redakce Brněnské Drbny dnes kvůli zídce zohyzděné červenostříbrným nápisem kontaktovala brněnské strážníky, kteří případ dosud neevidovali. Nyní analyzují záběry z místa činu, jež by mohly pomoci s dopadením drzých pachatelů, kteří se objekt poblíž brněnské dominanty neštítili počinit. „Kolegové nyní hodnotí získané kamerové záznamy a po prověření je odešlou státním policistům kvůli podezření ze spáchání trestného činu,“ řekl Drbně mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem

Graffiti pobouřilo také obyvatelé Brna, kteří okolo Petrova často projíždějí hromadnou dopravou a dílo sprejerů jim neuniklo. „Kdyby to bylo alespoň hezké, ale to se říct fakt nedá,“ postěžoval si jeden z Brňanů v komentáři pod příspěvkem na sociální síti, který se poškozené zídce věnoval. „I největší památku dovedou zničit!“ reagoval další muž. Přestože se do diskuze zapojily desítky lidí, nikdo případ až do dnešního dne nenahlásil.

Podle Ghanema se poškození zídky odehrálo již v neděli 19. září těsně před rozedněním. Bezpečnostní kamery umístěné v Denisových sadech, které jsou chráněny jako kulturní památka, zaznamenaly více pachatelů, jejichž identifikaci budou řešit státní policisté. Veřejná zeleň města Brna, která má park ve své správě, objekty pravidelně kontroluje a zajímá se o jejich stav. „Sprejeři v parku bohužel řádějí často. Policisté nás o incidentech i jejich vyšetřování informují,“ řekl ředitel organizace Jozef Kasala.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky petrov, denisovy sady, grafitti, vandalismus, Brno, Katedrála svatého Petra, Brněnský Petrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohled na brněnskou dominantu dva týdny hyzdí obří sprejerské dílo, už se to řeší  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.