Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Důvěřivá žena z Brněnska půjčila známému telefon. Muž si na ni vzal úvěr

Velké překvapení zažila mladá žena z Brněnska, která u sebe nechala na jednu noc přespat svého známého. Mladík se totiž jako přítel nezachoval a vylákal z ní hned dva mobilní telefony. Data z vypůjčených zařízení při tom využil k platbám i úvěru u banky.

Dvaadvacetiletého mladíka vpustila žena do svého domova poté, co jí oznámil, že nemá kde přespat. Na požadavek zapůjčení mobilního telefonu mu přístroj předala, navíc od ní lstivý muž pod smyšlenou historkou vylákal také další, nový telefon. Následující ráno si dotyčný přivolal taxi a odjel pryč. 

V dalších dnech se sedmadvacetiletá žena nestačila divit. „Zvlášť, když kontrolovala výpisy ze svého účtu. Mladíkovi se totiž podařilo v průběhu pobytu získat data z její platební karty a pravděpodobně za použití vypůjčených mobilů zadával příkazy z jejího účtu,“ přiblížil mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek

Z účtu postupně odcházely platby za taxi službu, přenocování v brněnském hotelu i ubytování v Amsterdamu. Ve chvíli, kdy ženě přišla zpráva od banky, že jí byl schválen úvěr, rozhodla se kontaktovat policisty. Škoda, kterou nepoctivý známý napáchal, zatím činí zhruba dvacet tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Freephotos/Pixabay.com

Štítky telefon, úvěr, banka, podvod, Brněnsko, Amsterdam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivá žena z Brněnska půjčila známému telefon. Muž si na ni vzal úvěr  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.