Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zraněného seniora zachránil zásah brněnských hasičů z policejního vrtulníku

Náročné pátrání spustili ve středu odpoledne hodonínští policisté. Hledali seniora, který se ztratil v lese a neměl dost sil na to, aby našel správnou cestu ven. Do pátrání se zapojil vrtulník i speciálně vycvičení hasiči, jimž se podařilo zraněného muže transportovat.

Když na policejní tísňovou linku zavolal osmasedmdesátiletý muž, jenž se dle svých slov nacházel někde v lese mezi Rohatcem a Ratíškovicemi na Hodonínsku a cítil se vysílený, začala náročná pátrací akce. Policisté vyrazili muže hledat do terénu, po chvíli ale zjistili, že si případ žádá zapojení další techniky. Senior totiž stále bloudil a navíc ztrácel signál z mobilního telefonu.

Nad les tedy vzlétl vrtulník s termovizí a začal polomem zničenou oblast propátrávat. „Přestože se seniora podařilo ze vzduchu poměrně brzy vypátrat, záchranná akce tím neskončila. Velitel rozhodl, že zraněného seniora bude do nemocnice k ošetření nejlepší přepravit za pomoci vrtulníku,“ popsal případ mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Do akce z paluby policejního vrtulníku se proto zapojil také speciálně vycvičený tým brněnských hasičů. „Hasiči-letečtí záchranáři, kteří byli na palubě vrtulníku Letecké služby Policie ČR, se k muži spustili a prohlédli ho. Po přesunu na bezpečnější místo jej transportovali na palubu vrtulníku a dopravili do nedaleké nemocnice,“ uvedl mluvčí požárníků Jan Dvořák.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky pátrání, senior, hodonínsko, zásah, les, okres Hodonín, Rohatec, Ratíškovice, Jan Dvořák, Letecká služba Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněného seniora zachránil zásah brněnských hasičů z policejního vrtulníku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.