Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilému muži v Brně naměřili v poledne přes pět promile

Neuvěřitelných 5,22 promile nadýchal o víkendu muž v centru Brna. Množství alkoholu v krvi, které může být až smrtelné, naměřili Brňanovi zaměstnanci záchytné stanice, kam putoval z rukou strážníků.

Muže, který byl očividně silně opilý, si hlídka všimla v neděli v poledne na Dornychu, když seděl na schodišti u obchodního domu. Protože sám nedokázal ani pořádně vstát, komplikoval na místě práci úklidové službě. Kdykoli se pokusil o chůzi, jen se nebezpečně potácel a bylo znát, že své tělo nemá pod kontrolou. 

„Domluva s ním byla složitá a strážníky přesvědčoval, že křestní jméno má stejné jako příjmení. Ukázalo se však, že to není pravda. Dechovou zkoušku nejprve vůbec nezvládl,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Změřit hodnotu alkoholu v krvi se u dotyčného podařilo až po převozu na záchytnou stanici, kde přístroj ukázal hodnotu 5,22. „Pro nenavyklého člověka by mohla být smrtelná, zdravotníci však vyhodnotili, že muž je schopen pobytu na záchytce. Do své péče si ho tedy převzala lékařka,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky promile, alkohol, strážníci, krimi, Brno, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilému muži v Brně naměřili v poledne přes pět promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.