Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž našel dvanáct rozbušek po otci, policistům je přinesl v tašce

Policisty z Obvodního oddělení Výstaviště překvapil muž, jenž je podaroval nečekaným nálezem. Doma totiž narazil na dvanáct kusů rozbušek, které se rozhodl odevzdat v rámci zbraňové amnestie. Místo aby policisty k munici přivolal, dal si ji do tašky a přišel osobně.

Muž, který doma nalezl dvanáct rozbušek z dělostřeleckých granátů ráže 20 mm, se rozhodl munici odevzdat brněnským policistům. Na oddělení je donesl v tašce. Překvapení policisté k nálezu přivolali pyrotechnika, který se o rozbušky postaral. Muž se jim navíc svěřil, že má doma po otci ještě voskové válečky s trhavinou, a pyrotechnik jej proto následoval i do jeho bydliště.

„Policisté zdůrazňují a připomínají, že manipulace s municí a její přenášení na jiné místo, může být velmi nebezpečné. Rozbuška obsahuje gramové množství trhaviny, která by mohla při nesprávné manipulaci způsobit devastující zranění končetin,“ uvedla mluvčí jihomoravských policistů Petra Hrůzová.

V případě nalezení munice je nutné nález ihned oznámit na policii, nepohybovat se v okolí výbušniny a s předměty nemanipulovat. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky munice, rozbuška, policie, nález

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž našel dvanáct rozbušek po otci, policistům je přinesl v tašce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.