Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizinci vybouchl byt při vaření konopí, měl v něm i vybavenou pěstírnu

Neobvyklý případ řešili policisté v Brně-Řečkovicích. Cizinci, který si doma vařil konopí, nejprve vzplál a poté i vybouchl byt. Vyšetřovatelé na místě našli také vybavenou pěstírnu.

Když ve dvanáctém patře bytového domu v brněnských Řečkovicích začalo hořet a následoval výbuch, vyšetřovatelé neměli tušení, jak kuriózní příčina se za případem skrývá. Při zjišťování okolností vyšlo najevo, že požár vznikl vznícením nahromaděných výparů rozpouštědla při výrobě konopného koncentrátu.

Cizinec, který v České republice dlouhodobě žije, si ve svém bytě totiž vyráběl takzvané fénixovy slzy. Konopí vařil v silném rozpouštědle a ve chvíli, kdy rozpojoval prodlužovačku vařiče, se nahromaděné páry zažehly a přišla exploze.

„Při ohledání ohořelého a detonací poškozeného bytu policisté uvnitř nalezli také slušně vybavenou pěstírnu. Sklizenou marihuanu muž skladoval v mrazničce, aby byla zachována její maximální kvalita pro přípravu koncentrátu,“ přiblížil mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka

Fénixovy slzy jsou nebezpečné nejen při výrobě, během níž se využívají silně hořlavá rozpouštědla, ale také při samotném užívání. Koncentrace psychoaktivních látek v koncentrátu bývá totiž značně rozdílná a aplikace drogy pak může vyvolávat velmi nepříjemné tělesné stavy. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky konopí, slzy, fénixovy, pěstírna, požár, výbuch, cizinec, rozpouštědlo, Česko, Řečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci vybouchl byt při vaření konopí, měl v něm i vybavenou pěstírnu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.