Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dvěma mladíkům zpod sutin zřícené garáže pomáhali hasiči, zdravotníci i sousedé

Dnes ráno museli na Vyškovsko vyjet hasiči i zdravotníci k nešťastné události. Na dva mladé muže tady zavalily sutiny po destrukci garáže. Když na místo přijely hasičské jednotky, u obou pacientů už zasahovali záchranáři. Jeden z mužů, na které se strop svalil, byl už mimo sutiny, druhý byl ale stále částečně zavalený. 

Muž utrpěl těžké zranění, zdravotníci mu dali kyslíkovou terapii, léky na tišení bolesti a zafixovali jej. K další péči ho pak převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno.“ popisuje zásah mluvčí záchranářů Michaela Bothová

Těžce zraněného muže museli vyprošťovat hasiči, ručně odhrabali materiál, aby se k němu dostali. Pacienta pak opatrně transportovali k sanitce. Druhý muž, kterého sutiny zasáhly v menší míře, musel být ale také převezen do nemocnice. 

Druhý pacient se zranil středně těžce, také jemu byla poskytnuta adekvátní přednemocniční péče a sanitka ho následně transportovala do vyškovské nemocnice.“ uvádí Bothová.

Krom dobrovolných hasičů a záchranářů přišli pomoci i sousedé. Senior z vedlejšího domu se ještě před příjezdem hasičů snažil jednoho z nešťastníků vyhrabat zpod sutin a sousedka z dalšího domu zatím volala tísňovou linku. 

„Jejich reakci a pohotovou pomoc je potřeba zmínit a vyzdvihnout.“ říká mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Vděk za pomoc vyjádřili i zdravotníci a jejich mluvčí Michaela Bothová. „Velký dík za pomoc patří nejen hasičům, ale také pohotovým sousedům, kteří zavolali na tísňovou linku a pomáhali s vyprošťováním.“ uzavírá.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hzs jmk

Štítky Zavalení, hasiči, zdravotníci, sanitka, nemocnice, nehoda, suť, zdravotnický pracovník, okres Vyškov, Fakultní nemocnice Brno, Nemocnice Vyškov, Jaroslav Mikoška, garáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvěma mladíkům zpod sutin zřícené garáže pomáhali hasiči, zdravotníci i sousedé  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.