Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Seniorka v Brně uvízla v blátě, svým zachráncům nabídla lekce cizích jazyků

Do nepříjemné situace se dostala téměř osmdesátiletá paní, která se vydala na procházku stezkou. Po několika metrech upadla do bláta, odkud se nemohla zvednout. Svým následným zachráncům pak za pomoc nabídla lekce francouzštiny a španělštiny.

V nouzi a neveselé situaci se octla ve středu odpoledne seniorka, která se původně vydala šalinou číslo 12 do Králova Pole. Nedopatřením přejela zastávku, kde měla vystupovat, a dojela až na konečnou v Technologickém parku. Vracet se jí nechtělo a mapka, kterou si na cestu vytiskla, jí měla pomoci najít správnou cestu stezkou na kraji pole. 

Bohužel starší paní neodhadla terén a zhruba po necelém čtvrt kilometru upadla do bláta. Celá událost mohla mít daleko horší následky, kdyby okolo zrovna nešel náhodný svědek a v mrazivém počasí ženě nepomohl. Zachránce se obrátil na linku 156, aby mu s šestasedmdesátiletou seniorkou pomohli. Hlídka k nezraněné důchodkyni přejela obratem a i přes nepříjemnou situaci byla ve veselé náladě. 

Strážník jí proto nabídl rámě a společnými silami, krůček po krůčku ji ze špatně přístupného terénu vyvedl zpátky na pevnou zem. U vrátnice medlánecké vozovny už mezitím jeho kolega půjčil židli, na které si seniorka mohla odpočinout.“ popsala mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

„Byla nesmírně vděčná a všem, kteří se na její záchraně podíleli, na oplátku nabídla lekce francouzštiny a španělštiny. Strážníci ji pak doprovodili na zastávku, kde je ujistila, že už návrat domů zvládne sama.“ dodala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Bláto, Brno, seniorka, strážníci, pomoc, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Miloš

A to už ji nemohli domů dovézt?!

Pondělí, 1. února 2021, 21:01Odpovědět

Seniorka v Brně uvízla v blátě, svým zachráncům nabídla lekce cizích jazyků  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.