Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Policie vyhlásila zbraňovou amnestii, majitelé nelegálních zbraní si je mohou registrovat, nebo se jich zbavit

Nastává půlroční období, kdy mohou majitelé nelegálně držených zbraní beztrestně odevzdat zbraně na policii. Až do konce července si tak majitelé mohou nepovolené nástroje buď registrovat, nebo se jich zbavit bez toho, aniž by jim hrozil trest za nepovolené ozbrojování.

Policie vyhlásila od 30.1.2021 do 31.7.2021 zbraňovou amnestii, lidé mohou v tomto čase beztrestně odevzdat nelegálně držené zbraně. Jedná se především o střelné zbraně, střelivo do nich a další výbušniny, které musí být jinak registrované. Mimo vyhlášenou amnestii totiž v běžné situaci hrozí za držení takových zbraní trest za nedovolené ozbrojování. 

Zbraňová amnestie je i příležitost pro ty, kteří si chtějí splnit zákonné podmínky, zbraň registrovat a poté držet legálně. Policisté odevzdané střelivo i samotné zbraně pošlou na kriminalistickou expertizu, kde odborníci zjistí, jestli s ní nebyl spáchán trestný čin nebo není vedena jako kradená. Poté ji majitelé mohou buď zlegalizovat, nebo se jí

„Rovnou k likvidaci naopak putují granáty a další výbušniny. Zbraně mohou občané odevzdat na kterékoli policejní služebně." upřesnil mluvčí policie David Chaloupka. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky zbraň, policie, amnestie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Krahula

střelné zbraně,střelivo do nich a další výbušniny, to napsal idiot.

Pondělí, 1. února 2021, 08:24Odpovědět

VIDEO: Policie vyhlásila zbraňovou amnestii, majitelé nelegálních zbraní si je mohou registrovat, nebo se jich zbavit  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.