Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Muž v Brně držel dvě ženy s malými dětmi jako rukojmí. Vyžadoval rozhovor v televizi a hrozil, že je zabije

Scéna jako z akčního filmu se ve středu odehrála přímo v centru Brna. Vyděrač tady držel v domě dvě ženy s malým chlapcem a děvčátkem a dožadoval se televizního štábu s redaktorem, jinak hrozil, že své rukojmí zabije. Děti nakonec po vyjednávání propustil. Muže musela zpacifikovat zásahová jednotka paralyzérem, do akce vyletěl i policejní vrtulník.

Brněnští policisté mají za sebou zážitek, na který nejspíš dlouho nezapomenou, stejně jako pětašedesátiletá majitelka bytu s další ženou a dvěma dětmi. V jejich příbytku je držel sedmatřicetiletý muž. Ten rozrušeně sám policisty zavolal a oznámil jim, že pokud nepřijede televize a on si nepromluví s redaktorem, své rukojmí zabije.

Evidentně zoufalý násilník volal na tísňovou linku s žádostí o štáb hned několikrát a nakonec začal komunikovat s vyjednávačem. Výsledkem více než devadesátiminutového poměrně emotivního vyjednávání bylo propuštění šestiletého chlapce a o tři roky mladší holčičky. 

Když poté ale muž už nereagoval, byli policisté nuceni do domu násilím vstoupit a útočníka zpacifikovat. Zásahová jednotka rozrušeného muže zajistila pomocí paralyzéru. Agresivní vyděrač už má dokonce podobný čin za sebou, na začátku roku vyhrožoval v Přerově.

Při zásahu, který byl ze vzduchu podpořen policejním vrtulníkem, nebyl vyděrač ani jeho rukojmí zraněni. Kriminalisté případ dále vyšetřují. Zjišťují především pohnutky muže, jeho vztah k zadržovaným osobám a další okolnosti." Uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pčr

Štítky Brno, policie, zásah, únos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž v Brně držel dvě ženy s malými dětmi jako rukojmí. Vyžadoval rozhovor v televizi a hrozil, že je zabije  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.