Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Samozvaný opilý kazatel nesrozumitelně hulákal v brněnském kostele, po strážnících hodil slupku od banánu

Silně opilý muž se snažil přerušovat mši vlastním nesrozumitelným kázáním. Když ho z kostela vyhodili, kouřil na zastávce a před strážníky házel odpadky na zem. Pokřikoval po kolemjdoucích a nedalo se s ním nijak domluvit. Skončil proto na záchytce.

Ke kostelu svatého Tomáše na Moravské náměstí vyjížděli v neděli dopoledne brněnští strážníci kvůli muži, který tam údajně dorážel na kolemjdoucí a choval se velmi hlučně. Silně opilého výtržníka našli na zastávce, kde kouřil a pokřikoval nesrozumitelná hesla. 

Muž měl velké problémy s formulováním svého poselství i s výslovností, gestikuloval naopak velmi zapáleně. Strážníci se snažili zjistit, co ho k jeho chování vede, a z útržků pak pochopili, že celá událost započala už v kostele. Ministrant, kterého hlídka oslovila, vypověděl, že pětačtyřicetiletý výtržník hlasitě křičel už při mši a k opuštění svatostánku ho musel vyzvat až farář. 

Ve vlastním kázání pak muž pokračoval venku. Na zem pak odhodil strážníkům k nohám slupku od banánu a odmítal ji uklidit. Hlídka tak musela samozvaného kazatele převézt na záchytku. 

„Případ postoupil ke správnímu orgánu, kde muži hrozí trest za neuposlechnutí výzvy úřední osoby, znečištění veřejného prostranství a kouření na místě, kde je to zakázáno." doplnil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Výtržník, kostel, brno, policie, Kostel svatého Tomáše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samozvaný opilý kazatel nesrozumitelně hulákal v brněnském kostele, po strážnících hodil slupku od banánu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.