Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Útočníci s revolverem se vloupali do domu seniorky v Brně, i přes fyzické napadání nic jim nevydala

Hrůzostrašný vstup do roku 2021 zažila dvaaosmdesátiletá seniorka v brněnských Židenicích. Do bytu se jí vloupali dva útočníci. Fyzicky ji napadli a dokonce vyhrožovali s revolverem v ruce. Žena jim přesto nic nevydala. Lupiči prohledali byt a nakonec utekli s tabletem, notebookem a mobilními telefony. Při odchodu navíc poničili dveře, takže vystrašená žena zůstala v bytě uvězněna.

Ke vloupání do domku nedaleko židenického nádraží došlo 3. ledn půldruhé hodiny před půlnocí. Lupiči rozbili vstupní dveře a prohledávali budovu. Přitom fyzicky napadli její obyvatelku. Požadovali po ní šperky a peníze. Dvaaosmdesátiletá paní jim přesto nic nevydala. 

Lupiči se tak nakonec museli spokojit s nalezenou elektronikou a utekli. Šokovaná seniorka zůstala bez telefonů do ranních hodin uvězněna ve svém bytě, poškozené dveře se jí totiž nepodařilo otevřít. Po dvou mužích nyní policisté intenzivně pátrají. „Vyšetřující kriminalisté uvítají poznatky k pachatelům či přepadení na telefonní lince 158," vyzval policení mluvčí Bohumil Malášek.

Mladší z útočníků ve věku 22 až 30 let měřil asi 165 centimetrů, byl statné postavy a měl černé krátce střižené vlasy česané na pěšinku, černé oči a kulatý obličej. Oblečen byl do šedé, patrně fleecové, bundy do pasu. Působil upraveně, měl pěstěné ruce bez známek manuální práce, hovořil plynně česky.

Starší lupič ve věku 40 až 50 let měřil taktéž zhruba 165 cm, měl hubenější postavu, s krátce střiženými, špinavě blond vlasy. Jeho poznávacím znamením byl hubený obličej s výrazným nosem, neměl vousy a na sobě měl zimní bundu nad kolena světle béžové barvy, na hlavě bekovku šedé barvy se vzorem „kohoutí stopa". Rovněž působil upraveně, mluvil jazykem příbuzným ruštině.

Oba muži měli při přepadené na rukou černé pletené rukavice a každý držel svítilnu. Jeden z nich měl v ruce asi 20 centimetrů dlouhý revolver.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ilustrační foto, Jan Luxík

Štítky přepadení, Brno, Židenice, seniorka, revolver, pátrání, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočníci s revolverem se vloupali do domu seniorky v Brně, i přes fyzické napadání nic jim nevydala  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.