Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celníci zadrželi u Lanžhota další nelegální migranty

Páteční ráno ukončilo cestu čtyřem afgánským mužům, kteří v kamionu putovali z uprchlického tábora v Rumunsku. Pod plachtou v nákladním prostoru se schovávali až do kontroly celníků u Lanžhota. Jihomoravští celníci je předali policii.

Jihomoravští celníci se včera ráno vrhli na důkladnou kontrolu jednoho nákladního vozidla. Na odstaveném parkovišti na dálnici D2 nedaleko Lanžhota se na ně obrátil řidič bulharského kamionu, který zaslechl pri kontrole plachty a uzávěru návěsu podivné zvuky. 


Bulharský řidič podle dokladů správně převážel dřevěné skoupky z vinice ze své domoviny až do Německa. Poté, co celníci odkryli plachtu spatřili v nákladním prostoru čtyři muže, kteří seděli na dřevě. Celníci je proto vyzvali, aby vystoupili a prokázali se doklady. Kvůli bezpečnosti je poté prohledali..

„Muži u sebe žádné doklady totožnosti neměli kromě kartičky uprchlického tábora v Rumunsku. S největší pravděpodobností se jednalo o Afgánce. Vzhledem k nepříslušnosti celníci přivolali hlídku Policie ČR a muže jí předali k dalšímu šetření." uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní úřad pro jmk

Štítky Migranti, Lanžhot, celníci, Německo, běženci, Rumunsko, Policie České republiky, Dálnice D2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zadrželi u Lanžhota další nelegální migranty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.