Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně se ztratil němý chlapec, s tužkou a papírem se marně domlouval s policisty

Řidič autobusové linky objevil němého chlapce, který se ztratil a nedokázal trefit domů, ani s papírem a tužkou vysvětlit, kdo je a kde bydlí. Strážníci kontaktovali policisty a společně se dali do pátrání po hochově identitě. Na služebně mu uvařili kakao a po neúspěšném výletě k vytipovanému domu počkali na služebně na školákovu matku, která se o dítko na policii nakonec přihlásila sama.

Včera v podvečer se řidič autobusu dopravního podniku pokoušel pomoci malému chlapci, který se octl úplně sám a bez pomoci. Zhruba osmileté dítko mělo problém se dorozumět, nedokázal totiž promluvit a na papír napsal pouze jméno a příjmení. Řidič proto chlapce odvezl na zastávku Zoologická zahrada, kam přivolal také strážníky. 

Ti chlapce odvezli na policejní služebnu, kde jméno propiskou mírně opravil. Ani tento nápis ale neodpovídal žádným údajům v databázi hledaných či pohřešovaných dětí nebo aktuálním oznámením z tísňových linek. Sám ztracený školák neznal adresu a němého chlapce neznali ani v žádném z azylových domů pro matky s dětmi. Vzkazy a popisy, které se chlapec snažil strážcům zákona sdělit, jen hrubě odkazovaly na jeden bystrcký dům, policisté proto zkusili štěstí a se ztraceným hochem se vydali na místo. Při příjezdu ale dům nepoznal, celá pátrací skupinka se proto odebrala zpátky na služebnu. Příběh ale naštěstí dopadl nakonec dobře, o chlapce se přihlásila maminka. 

Strážníci chlapci na služebně připravili kakao a znovu se domlouvali se státní policií. S tou se mezitím spojila i matka dítěte, a strážníci proto chlapce policistům předali." popsal šťastný konec mluvčí strážníků Jakub Ghanem. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Mpb, Brno, strážníci, pátrání, papír, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se ztratil němý chlapec, s tužkou a papírem se marně domlouval s policisty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.