Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cestující v šalině nadýchal přes čtyři a půl promile

Problémy s cestujícím, který usnul ve voze, musela v úterý pozdě večer řešit řidička brněnské šaliny. Ani po intenzivním snažení se tvrdě spícího muže řidičce nepodařilo vzbudit a musela tak povolat strážníky. Test na alkohol, který cestujícímu provedli, jim pak málem vyrazil dech. Muž po probuzení nadýchal závratných 4,6 promile.

Potíže s cestujícím nahlásila v úterý večer řidička tramvaje z konečné zastávky v Králově Poli. Nedařilo se jí ho probudit, a tak se prostřednictvím dispečinku dopravního podniku obrátila na linku 156.

Vážná otrava alkoholem začíná u třech promile alkoholu v krvi. Riziko smrtelné otravy alkoholem nastává s hranicí čtyř promile. Letální dávka činí téměř u poloviny pacientů pět promile. zdroj: wikipedia

Ani do příjezdu hlídky městské policie čtyřiačtyřicetiletý muž neprocitl. Poté, co se ho strážníkům podařilo přece jen probudit, cítili z jeho dechu alkohol. „Pasažér s nimi prakticky vůbec nekomunikoval a neudržel se ani na nohou," uvedla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Ze soupravy ho tak strážníci museli vynést. „Provedená dechová zkouška přinesla alarmující hodnotu 4,6 promile, a strážníci proto muže kvůli obavám z akutní otravy alkoholem předali do péče záchranářů," okomentovala Skřivánková. Muž, kterému v žilách proudila tabulkově téměř smrtelná dávka alkoholu, tak skončil v nemocnici.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky šalina, cestující, alkohol, strážníci, brno, Wikipedie, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující v šalině nadýchal přes čtyři a půl promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.