Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Policie kontroluje přetížená nákladní auta, už stihla rozdat pokuty za 7 milionů

Policisté se včera zaměřili na měření a kontrolu nákladu kamionů a dodávek. Narazili při tom například na kutila, který přestavěl svou dodávku na klasické auto do 3,5 tuny, který vezl o čtvrt tuny více nákladu, než měl povoleno. Od začátku roku už policisté rozdali pokuty za 7 milionů a s kaucemi 2,1 milionu odjížděli zahraniční řidiči.

Policie se včera zaměřila na kontrolu nákladních aut na dálnici D2, která byla evidentně naložená víc, než by měla. Jejich pozornosti neunikla například dodávka, kterou majitel šikovně přestavěl na vozidlo do 3 a půl tuny. Takto kutilsky upravené auto má sice své výhody, protože řidič nemusí mít profesní školení a v autě nemusí být tachograf, ale zase nic moc nenaložíte. Po kontrole policisté zjistili, že i v tomto případě za sebou řidič vezl o čtvrt tuny více nákladu, než má povoleno. 

Další zajímavostí pak byla také kontrola přepravního dokladu v elektronické podobě, takzvaného elektronického nákladního listu. Na místě policisté spolupracovali i s mobilní expertní jednotkou CSPSD (Centrum služeb pro silniční dopravu) 804.

„Od začátku roku jsme zkontrolovali 840 přetížených aut, na místě uložili pokuty za 7 milionů korun a zahraničním řidičům udělili kauce v celkové výši 2,1 milionu korun." uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky policie, kontrola, jmk, přetížení, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie kontroluje přetížená nákladní auta, už stihla rozdat pokuty za 7 milionů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.