Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Příbuzný opakovaně týral starého pána, na statní svátek si senior sám přivolal pomoc policie

Tak dlouho si starý pán nechával líbit napadání svým příbuzným, dokud na svátek svobody nezavolal policii. Sedmnáctého listopadu tak hlídka přijela řešit opakované bití, ke kterému na seniorovi docházelo. Konečně si ale přestal útoky nechat líbit a požádal o pomoc. Policisté agresivního a opilého rodinného příslušníka vykázali na 10 dnů z domu.

Domácí násilí se nejvíce děje na slabších členech domácnosti. Svoje si zažil i senior z Hodonínska. Jeho pohár trpělivosti přetekl zrovna na státní svátek, kdy zavolal na policii s tím, že ho večer fyzicky napadl jeho příbuzný. 

Policejní hlídka přijela na místo a zjistila, že podobné ataky se v domě nedějí poprvé, právě naopak měl starý muž s násilím celkem časté zkušenosti. Evidentně nepříliš milující rodinný příslušník navíc bití pána stále stupňoval na intenzitě a opakování agrese bylo stále častější. Policisté proto agresora, který navíc hojně užíval alkoholu, vykázali na deset dnů ze společného obydlí.

„I pro nejbližší okolí je někdy velmi obtížné rozpoznat, co se děje za zavřenými dveřmi. Nikdy tak nesmíme být ke svému okolí lhostejný. Jednoduché východisko z domácího násilí neexistuje, ale to základní rozhodnutí musí vždy udělat ohrožená osoba sama." popisuje mluvčí policie Petr Vala.

V těchto případech pak bývá motivací k prvnímu kroku především strach o zdraví a život. V těchto případech pak mohou těmto lidem pomoci nejrůznější specializované organizace. Mezi ty pak patří i Bílý kruh bezpečí." dodává.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Senior, násilí, domácí, policie, bílý kruh, bezpečí, hodonínsko, krimi, okres Hodonín, Bílý kruh bezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příbuzný opakovaně týral starého pána, na statní svátek si senior sám přivolal pomoc policie  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.