Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brnem začnou jezdit autobusy i šaliny s kníry, dopravní podnik podpoří projekt Movember proti rakovině prostaty

Do tradiční kampaně Movember, která upozorňuje na rakovinu prostaty, se letos zapojí i Dopravní podnik města Brna, letos už potřetí. V ulicích budou přes listopad k vidění autobusy, trolejbusy i šaliny s kníry, které projekt Movember symbolizují.

Ochrana našeho zdraví je kvůli pandemii covid-19 v současné době tématem číslo jedna, ale neměli bychom opomíjet i další závažné nemoci. Proto jsme i letos polepili autobusy, tramvaje i trolejbusy kníry, které právě mají nabádat k nepodceňování prevence a s ní spojený případný včasný záchyt nemoci. Věříme, že vozy s knírem vzbudí žádoucí pozornost v ulicích měst a v rámci našich možností přispějeme dobré věci,“ říká Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR a místopředseda představenstva Dopravního podniku města Pardubic, a. s.

Spolupráce s projektem Movember začala už v předloňském roce a ohlasy na ni byly velmi pozitivní.Kromě knírů na vozech budou v jednotlivých městech k vidění i další grafické materiály, a to nejen ve vozidlech a v jejich interiérech, ale také například na sociálních sítích, webových stránkách či zákaznických centrech.

Spolupráci napříč republikou zastřešilo opět Sdružení dopravních podniků ČR. Letos se do akce zapojilo víc než deset dopravních podniků. Například v Praze bude polepeno kníry 20 autobusů a 20 tramvají, v Brně 15 tramvají typu T3, v Ostravě 40 tramvají a v Plzni vyjede dokonce 60 vousatých vozů všech tří trakcí. Jednotlivé dopravní podniky chystají například i soutěže o nejkrásnější knír pro své zaměstnance, finanční sbírky a vnitropodnikovou osvětu.Rozsah kampaně je závislý na možnostech každého dopravního podniku.  

Do kampaně se krom České republiky zapojuje řada dalších zemí, Česko se zapojilo prostřednictvím Nadačního fondu Muži proti rakovině. Ten se od svého vzniku v roce 2012 snaží zlepšit povědomí o nutnosti preventivních prohlídek mužských pohlavních orgánů. Nadační fond Muži proti rakovině podporuje výzkumné projekty a rozvoj léčby urologických nádorů, šíří osvětu v této oblasti a pomáhá získat finanční zdroje na nákupy přístrojového vybavení pro léčbu onkologických pacientů. Rakovina prostaty je přitom jedním z nejvíce asymptomatických druhů rakovin.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dpmb

Štítky Movember, dpmb, Brno, knír, Dopravní podnik města Brna, projekt, rakovina prostaty, Sdružení dopravních podniků ČR, Tomáš Pelikán, Česko, Dopravní podnik města Pardubic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brnem začnou jezdit autobusy i šaliny s kníry, dopravní podnik podpoří projekt Movember proti rakovině prostaty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.