Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

VIDEO: Mladý řidič si dal na Brněnsku osm piv a pak driftoval po vesnici

Uličky malé obce na Šlapanicku u Brna nebo závodní dráha? Řidič starší Octavie si v pátek nelámal hlavu s tím, že projíždí obcí a po osmi pivech si zvesela driftoval v ulicích Tedy až do posledního manévru, který se mu stal osudným a smykem dojel až ke stojícím policistům. Ti osmadvacetiletému řidiči naměřili více než půldruhého promile. Aby toho nebylo málo, do situace se vložil agresivní a namol opilý spolujezdec.

V pátek večer policisté hlídkovali v malé obci na Šlapanicku u Brna a kontrolovali dodržování vládních nařízení. Hlídku jim ovšem zpestřila starší Octavie, která se náhle smykem objevila  přímo u nich. Dechovou zkouškou ihned zjistili, že za veselou projížďku může alkohol. 

Během kontroly se začal ozývat také namol opilý třiadvacetiletý spolujezdec řidiče. Ten se choval vůči polisitům agresivně, a nešetřil ani těmi nejvulgárnějšími nadávkami. Uklidnit ho tak musela až služební pouta a převoz do policejní cely. Mladý spolujezdce nadýchal dokonce přes dvě promile alkoholu. 

Nyní mu za jeho pošetilost hrozí několikatisícová sankce. Naopak pošetilému řidiči zase hrozí stíhání za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Určité sankce čekají také na zbylé dva členy posádky. Policisté nepřehlédli totiž ani to, že automobilem cestovali bez povinné ochrany dýchacích cest. Za jejich provinění jim hrozí opravdu nemalá pokuta.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Policie, Šlapanicko, alkohol, Octavia, Brněnsko, Brno, Škoda Octavia, pivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladý řidič si dal na Brněnsku osm piv a pak driftoval po vesnici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.