Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Senior na Brněnsku upadl do vany a nemohl ven. Ležel v ní dva dny

Nesmírně dlouhé chvíle strachu a nejistoty musel zažívat dvaaosmdesátiletý senior z Tišnova. V koupelně totiž nešťastně upadl do vany a nemohl se dostat ven. O pomoc volal dlouhé dva dny.

Volání o pomoc ze sousedního bytu naštěstí zaslechl třicetiletý soused a duchapřítoimn jednal. Okamžitě zavolal policisty, kteří po příjezdu na místo nejdříve bušili na dveře a poté, co nikdo neotevíral, vstoupili do bytu násilím. P

Nemohoucího seniora našli bezmocně ležícího ve vaně. „Záhy se však ukázalo, že muž má poměrně tuhý kořínek. Ve vaně totiž strávil celé dva dny, a to poté, co se mu v koupelně udělalo nevolno a sesunul se do ní," uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Zesláblého seniora si tak nakonec převzali záchranáři, kteří jej převezli do nemocnice.  

Podle policistů nejsou tyto případy ojediněné. „Starší, nemohoucí nebo nemocní lidé vyžadují naši neustálou péči a pomoc. Zejména ve vážných situacích nebo při zdravotních potížích," prohlásil Vala. „Určitý dozor tak nad nimi mohou leckdy převzít i nejrůznější tísňová zařízení, která v případě nenadálých požití urychleně přivolají potřebnou pomoc," dodal mluvčí.

Pro tyto případy jsou volně k prodeji různá SOS zařízení - od náramků přes přívěsky, klíčenky nebo mobilní telefony pro seniory.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky senior, Tišnov, Brněnsko, vana, policisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior na Brněnsku upadl do vany a nemohl ven. Ležel v ní dva dny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.