Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zloděj ukradl muži v obchodě peněženku s 10 tisíci a poklidně odešel rybařit

Muž si vyšel na nákup, z obchodu se ale vracel bez peněženky. Zjištění okamžitě nahlásil na policii, která už za tři hodiny pachatele objevila poklidně rybařit za vsí. Policisté připomínají, aby si lidé dávali pozor na své odložené věci, muž takto mohl přijít nejen o všechny své doklady, ale i platební kartu a deset tisíc v hotovosti.

Osmatřicetiletý muž z našeho regionu nakupoval po poledni v prodejně v obci Jaroslavice. Asi hodinu poté, co se vrátil z obchodu, zjistil, že mu chybí peněženka, ve které měl různé osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost v hodnotě deseti tisíc korun. Na lince 158 vše nahlásil, nebyl si ale jistý, jestli mu věci někdo ukradl, nebo o peněženku přišel vlastním zaviněním. Brzy se ale ukázalo, že situace, kdy si peněženku odložil, využil neznámý zloděj.

Policisté se proto dali do pátrání, které je zavedlo až k pětačtyřicetiletému muži. S ukradenou peněženkou se poklidně vydal za vesnici rybařit. Už za tři hodiny od oznámení se zpovídal policii a vzhledem k tomu, že ještě nestihl nic utratit, odevzdal peněženku i s obsahem policistům. Ti ji vrátili jejímu majiteli.

„ V souvislosti s tímto případem občanům připomínáme, aby si na svoje věci dávali pozor. Příležitost totiž dělá zloděje a ne vždy to takto dobře dopadne. Buďte tedy obezřetní a nedávejte zlodějům šanci. Uvedený čin se odehrál v sobotu odpoledne. Důvodně podezřelý muž bydlí v sousedním Rakousku. Nyní bude čelit trestnímu stíhání. Podle trestního zákoníku mu hrozí až dva roky odnětí svobody.“ doplnila mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Zloděj, peněženka, rybář, policie, pátrání, obchod, Jaroslavice, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Heyduk

....no a co jako 10.000Kč co jako...sněmovna se radí, že do 10.000Kč to nebude trestný čin, tak co je to kurvahošigutentág za kapitalisticko demokratickou zprávu vždyť to je nezáživný čajíček, když nestříká krev a neleží na ulici mrtvoly

Středa, 16. září 2020, 15:28Odpovědět

Zloděj ukradl muži v obchodě peněženku s 10 tisíci a poklidně odešel rybařit  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.