Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za pokus o zabití u školy v Brně potvrdil NS Haškovi podmínku

Nejvyšší soud (NS) s konečnou platností potvrdil podmíněný trest pro Petra Haška za pokus o zabití soka u základní školy v Brně-Žabovřeskách. Po předchozí hádce jej odzbrojil a postřelil. Trenér plavání Hašek tvrdil, že bránil sebe i další lidi, podle pravomocného verdiktu ale překročil meze nutné obrany.

Nejvyšší instance podle databáze InfoSoud rozhodla bez veřejného jednání. Výsledek ČTK sdělila Klára Belkovová, mluvčí Krajského soudu v Brně, který případ řešil jako první instance. Odůvodnění NS není zatím dostupné.

Incident se stal na konci března 2018. Muž, kterého Hašek později postřelil, vedl do školy dítě na plavání a dostal se s trenérem do sporu. Rozčílilo ho, že chlapec nemohl čekat na lekci v budově. Podle svědků začal před školou nadávat a hádat se.

Hlavní část konfliktu se pak odehrála v parčíku u školy, kde otec dítěte vytáhl legálně drženou pistoli s plným zásobníkem a třikrát vystřelil do vzduchu. Hašek mu po rvačce vzal zbraň a střelil jej do hrudníku. Podle pravomocného verdiktu střílel v situaci, kdy už to nebylo pro zpacifikování agresora nezbytné.

Hašek byl původně podezřelý z pokusu o vraždu. Trest tři roky s podmíněným odkladem na pět let nakonec dostal za pokus o zabití, kde mu hrozilo až deset let vězení. Podle rozhodnutí Hašek také musí postřelenému zaplatit nemajetkovou újmu asi 180.000 korun, dalších 580.000 korun musí uhradit zdravotní pojišťovně.

V samostatném procesu byl souzen i postřelený muž. Krajský soud v Brně mu za výtržnictví uložil podmíněný trest. Dostal rok vězení podmínečně odložený na dva a půl roku, nikdo se neodvolal.

Autoři

Štítky ČR, soud, Brno, Nejvyšší, FOTO, Krajský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pokus o zabití u školy v Brně potvrdil NS Haškovi podmínku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.