Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Muž přivezl na policii v kufru auta protitankový granát

Muž přivezl policistům na služebnu v kufru auta bombu. Naštěstí se jednalo o již vystřelenou raketnici a nebylo nutné evakuovat okolí. Nález poté bezpečně zlikvidoval pyrotechnik. Policie varuje obyvatele, aby v každém případě podobné nálezy hlásili policii a za žádných okolností s neznámými předměty nezkoušeli hýbat nebo je přemisťovat.

Krušné chvilky zažili včera policisté v Kyjově. Těsně před polednem jim na Obvodní oddělení muž přivezl v kufru auta speciální nález, objevil totiž v lese munici. Policisté si okamžitě přivolali na pomoc pyrotechnika, který po provedené kontrole zjistil, že se jedná o vystřelenou originální ostrou raketnici bez tuhých hmot s náhradní střelou (RPG 75). Na místě proto naštěstí nebyla nutná evakuace a pyrotechnik si munici převzal, aby ji mohl odborně zlikvidovat. 

Policie ale podobný postup rozhodně neschvaluje. Pokud někdo najde neznámý předmět, měl by zavolat policisty na místo nálezu, v žádném případě se ke svému objevu nepřibližovat a už vůbec ho přemisťovat. Místo nálezu je nutné viditelně označit a počkat do příjezdu policie a pyrotechniků. Pyrotechnická služba pak neznámý předmět zajistí, stejně tak jako zajistí i jeho bezpečný odvoz.

„Za žádných okolností se neobávejte nález munice oznámit. I kdyby přivolaný pyrotechnik na místě konstatoval, že se o munici nejedná, nebude vám nic vyčítat, ani nemusíte výjezd PČR hradit. Je lepší, když policie věc prozkoumá preventivně, než aby došlo k výbuchu.“ připomíná policejní mluvčí Petra Hrůzová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky raketa, RPG 75, nález, Kyjov, policie, pyrotechnik, kufr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž přivezl na policii v kufru auta protitankový granát  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.