Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U Brněnské přehrady kradl samozvaný těžař dřevo. Na kácení stromů byl prý domluvený s lesní správou

Strážníci předevčírem narazili v lesích u Brněnské přehrady na muže, který si potají přijel pokácet několik vzrostlých stromů. Nejdříve se odvolával na známosti u lesní správy, poté z něj ale vylezlo, že s nikým domluvený není a dřevo chtěl prodat.

Ačkoli máme ještě parný srpen, někteří lidé už myslí na zimu. Stejně jako osamocený muž, kterého v lesích u Brněnské přehrady načapali předevčírem večer strážníci, jak seká stromy. Že zřejmě nepůjde o pracovníka lesní správy, jim naznačil nejen jeho oděv, ale i přistavená vlečka, na které už bylo zčásti naložené dřevo. 

Strážníci těžaře, který si tajně přišel přilepšit, přistihli přímo při činu, vedle něj ležel pokácený vzrostlý buk a také hned několik objemných a částečně nasekaných polen. Muž nezapíral a hlídce přiznal, že si pro dřevo přijel. Odvolával se při tom na to, že se údajně domluvil s konkrétním zaměstnancem. 

Strážníci muže sice vyslechli, ale pro jistotu si jeho tvrzení zkusili ověřit. Jejich podezření, že muž lže, se brzy potvrdilo. Zloděj dřeva nakonec přiznal barvu a vypověděl, že chtěl načerno pokácené stromy prodat. 

„Strážníci změřili bezmála půlmetrový čerstvý pařez a zadokumentovali i další podstatné skutečnosti, které pomohou vyčíslit vzniklou škodu. Čtyřiatřicetiletý muž je podezřelý z majetkového přestupku a z porušení takzvaného lesního zákona. U správního orgánu tedy bude mít co vysvětlovat.“ popsal mluvčí strážníků Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mpb

Štítky strom, dřevo, těžař, městská policie, zloděj, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Brněnské přehrady kradl samozvaný těžař dřevo. Na kácení stromů byl prý domluvený s lesní správou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.