Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dítě se zaklínilo v kontejneru na oblečení a upadlo do bezvědomí. Vrtulník ho musel přepravit na ARO

Včera odpoledne se na Blanensku zaklínilo dítě do kontejneru na oblečení. Dítě upadlo do bezvědomí a přiletět pro něj musel vrtulník, který ho převezl na ARO Dětské nemocnice v Brně.

Včera odpoledne málem došlo na Blanensku k velkému neštěstí. Do kontejneru na oblečení se snažilo vlézt dítě, nemohlo se však dostat ven. Víko kontejneru kontejneru utlačilo dýchací cesty malého pacienta, který byl v bezvědomí. Operátoři proto ihned vyslali na místo jak sanitku, tak i vrtulník se zdravotníky, aby malému dobrodruhovi zachránili život. 

Než vrtulník dorazil, s pacientem už byli záchranáři ze sanitky a dítě zaintubovali a napojili jej na řízenou ventilaci. Vrtulník se totiž kvůli počasí nemohl dostat přímo na místo. Vrtulník přistál ve vedlejší vesnici a jeho posádku pomohl k zaklíněnému dítěti dostat místní občan. Letecky pak malého pacienta přepravili na ARO Dětské nemocnice v Brně.

„Je velmi nebezpečné snažit se dostat do kontejnerů na šatstvo, ale také například na odpad. Takže důrazně apelujeme na to, aby se děti, ale samozřejmě ani dospělí o nic takového nepokoušeli. Jak ukazuje zmíněný případ, může to mít velmi vážné následky.“ varují záchranáři. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky zdravotníci, Blanensko, kontejner, bezvědomí, oblečení, Dětská nemocnice FN Brno, Brno, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dítě se zaklínilo v kontejneru na oblečení a upadlo do bezvědomí. Vrtulník ho musel přepravit na ARO  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.