Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Láska přes internet se nekonala. Falešný německý voják vymámil z virtuální přítelkyně 800 tisíc

Žena z Vyškovska toužila po lásce, zbyly jí ale jen oči pro pláč a obrovské dluhy. Na začátku roku se jí totiž ozval neznámý muž, který předstíral, že je německý voják, sloužící v Afganistánu. Poté, co ženě vyznal lásku, z ní falešnými výmluvami vymámil v přepočtu 800 tisíc. Žena přišla o veškeré úspory a ještě se zadlužila úvěrem. Podvodníka teď čeká až 8 let za mřížemi.

Třiapadesátiletá žena uvěřila v kouzlo lásky přes internet, která ji stála víc než třičtvrtě milionu. Vyškovští kriminalisté se zabývají pátrání po krutém podvodníkovi, který ze své virtuální přítelkyně vymámil tuto nemalou částku. 

V únoru se podvedená žena seznámila přes internet s neznámým mužem, ten se jí představil jako voják německé armády, který je momentálně na misi v Afganistánu. Po jisté době, co si spolu dopisovali, podvodník ženě vyznal lásku a svěřil se, že by se za ní rád přistěhoval do Česka. 

Místo lásky se žena dočkala dluhů

Na společné soužití ale potřeboval uhradit potřebné poplatky. Pod různými legendami vylákal od důvěřivé ženy celkem v deseti platbách částku ve výši 31.700 Eur. Když se její rodina dozvěděla, že zamilovaná paní přišla o všechny své úspory a ještě se zadlužila úvěrem, obrátili se na policii. 

„Jelikož se neznámý pachatel svého jednání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu tak v případě dopadení a odsouzení až 8 letý pobyt za mřížemi.“ uvedla mluvčí policie Lenka Koryťáková.

Situace se často opakuje

Tento případ ale není zdaleka první. Podobné příběhy se bohužel stávají pořád častěji, policie proto apeluje na občany s tím, aby v žádném případě neposílali peníze nikomu, koho znají pouze přes internet a jeho identitu si nemohou ověřit. 

„Pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich cílem je vylákat z vás nemalé finanční prostředky. Nesdílejte s nikým intimní fotografie, které mohou být následně zneužity k vydírání!“ dodává Koryťáková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvodník, láska, Internet, policie, Afghánistán, okres Vyškov, Německá armáda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Láska přes internet se nekonala. Falešný německý voják vymámil z virtuální přítelkyně 800 tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.