Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž se přivázal k autu a ohlásil přepadení. Z firemních peněz chtěl zaplatit dluhy

Čtyřiatřicetiletý muž zavolal na tísňovou linku s tím, že ho oloupili a přivázali k autu dva zloději, kteří mu ukradli 120 tisíc. Poté, co se policisté dali do vyšetřování, zjistili, že spousta detailů v příběhu vykutáleného muže nesedí, a vlastně není po kom pátrat. Netalentovaný samozvaný scénárista si totiž celý případ vymyslel a k autu se připoutal sám, aby z údajně uloupených peněz zaplatil vlastní dluhy.

Muž z Blanenska si vymyslel skutečně bizarní způsob, jak zaplatit své dluhy. Čtyřiatřicetiletý pracovník jedné z firem sjednávající úvěry ohlásil na policii, že si od zaměstnavatele převzal hotovost ve výši 120 tisíc korun, kterou měl předat klientovi. Popsal, že ho přepadli dva muži a o peníze ho obrali. Poté ho připoutali k autu, odjeli na motorce či čtyřkolce a nechali svému osudu v chatové oblasti na Letovicku.

K autu se údajně oloupený muž připoutal sám, peníze si nechal

Policie přijela a případ začala řešit. Jakmile se rozjelo vyšetřování, policisté se přirozeně ptali na detaily činu, ty jim však samozvaný přepadený nebyl schopný přesně vylíčit. Následně kriminalisté zjistili, že si muž scénář loupeže vymyslel. K vlastnímu autu se elektrikářskou vázací páskou připoutal sám a peníze si nechal, aby uhradil dluhy, které si práci nadělal. 

„Celá věc se zadokumentovala a ve spolupráci s kriminalisty se provedlo rozsáhlé vyšetřování. O pár hodin později se celá situace změnila, dotyčný se policistům doznal, že si celou věc vymyslel. Uvedl, že takto jednal proto, jelikož nevěděl, jak splatit své dluhy.“ popsala vyvrcholení příběhu policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky podvod, loupež, policie, peníze, okres Blansko, Letovicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se přivázal k autu a ohlásil přepadení. Z firemních peněz chtěl zaplatit dluhy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.